محل تبلیغات شما


اما مورد بعدی از بیماری های دهانی که بعد از کاشت دندان ممکن است رخ دهد را می توان به داشتن بوی بد دهان اختصاص داد.بوی بد دهان در این حالت با مشواک زدن و شستن دهان از بین نخواهد رفت و همین امر موجب ایجاد مشکلات فراوانی برای بیماران خواهد کرد . از رنج های اجتماعی تا زجر های روحی که ممکن است متحمل شوند.عوامل مختلفی را می توان برای این منظور عنوان کرد که حتما باید زیر نظر یک دکتر دندانپزشک مورد بررسی قرار گیرد تا نظری دقیق عنوان شود.
انا در زیر به برخی از عوامل  رایج ایجاد بوی بد دهان اشاره کرده ایم :
1-اگر شما در دستگاه تنفسی خود دچار بیماری باشید قطعا می تواند به شکل بوی بد دهان خود را نمود دهد.بیماری هایی همچون سینوس و مخاط بینی و نای و ریه ها
2-بیماری های دستگاه گوارش شما نیز می تواند علتی برای بوجود امدن بوی بد دهان شود.گرسنگی و خالی بودن معده و حتی بویی که ناشی از خوردن برخی از خوراکی ها ایجاد می شود و یا خوردن مشروبات الکلی.
3-کمبود برخی از ویتامین ها در درجه بدی قرار گرفته که باعث ایجاد چنین بویی در دهان خواهد شد.
4-و در اخر میزان سن و جنس مذکر و مونث بودن انها نیز در این امر می تواند تاثیر گذار باشد.

 

هزینه ی کاشت دندان در ایران یک سوم کشورهای اروپایی است و با قیمت 1.5تا 2.5 میلیون تومان است که این هزینه ی کاشت دندان ایمپلنت در کشورهای اروپایی یک سوم بیشتر بوده .
هزینه ی کاشت دندان ایمپلنت با توجه به وسایل و مواد اولیه و همینطور پروتز و لابراتور و دستمزدی که نیاز است تا متخصص و پرسلنت دندانپزشکی درمان را انجام دهند تغییر میکند و این قیمت پایه در ایران با 1 میلیون تومان برآورد شده و در برخی از مراکز و کلینیک ها با 1.5 میلیون دستمزد انجام میگیرد.
پروتز ایمپلنت دندان نیاز به مواد و وسایلی برای ساخت داشته و با توجه به جنس ایمپلنت و نوع ان تغییر کرده و هزینه ی کاشت دندان در بخش لابراتور نیز محاسبه شده و کمترین هزینه ای که از بیمار گرفته میشود مربوط به دستمزد متخصص بوده .
در حال حاضر در ایران هزینه ی کاشت ایمپلنت برای دستمزد دندانپزشک و پرسلن درمانی آن کم بوده و تعدادی از افراد برای انجام این درمان از خارج به ایران آمده تا این درمان را روی دندان هایشان انجام دهند.
موادی که برای ایمپلنت استفاده میشود باید از خارج وارد گردند و مجبور هستیم که ان ها را برای ساختن از کشورهای دیگر تهیه کنیم و این هزینه کاشت دندان با توجه به این موارد گران شده و برای مردم عادی هزینه ی زیادی است و هر کسی نمیتواند آنرا انجام دهد.
پوشش خدمات درمانی ساخت ایمپلنت در ایران هیچ مرکزی وجود ندارد و هیچ بیمه ای این نوع درمان را پرداخت نمیکند ولی در کشور سوئد برای کاشت دندان هزینه ی 4 دندان را پرداخت میکند و رایگان بوده . و در ایران برای کاشت دو دندان میتوان تحت پوشش بیمه قرار گرفت و اگر فرد تحت پوشش بیمه ای باشد هزینه ی کمتری را پرداخت میکند و به دلیل نداشتن توان مالی این هزینه جبران شده و با کاشت دندان امکان جویدن در او بوجود می آید .
انجمن های دندانپزشکی در تلاش هستند که با همکاری های لازم با وزارت بهداشت و درمان کشور بتوانند راه هایی را برای پایین آوردن هزینه ی کاشت دندان برای بیماران تامین کنند  تا اکثریت مردم بتوانند این درمان را انجام دهند.

سازمان صداو سیما و رئیس کمیته انجمن دندانپزشکی درخواست کرده که از افزاد متخصص و مجربی برای اطلاع رسانی عمومی مردم استفاده کنند تا در مقابل دوربین اطلاعات صحیحی را از لحاظ پزشکی به مردم بدهند و از هر کسی دعوت نشود که برای گفت گو به جلوی دوربین ها بیاید با توجه به اینکه باید به آن ها هزینه ای برای حضور در برنامه بدهند. زیرا باعث سردرگمی مردم شده .
به گفته ی متخصصان میتوان گفت که بالا بودن هزینه ی ایمپلنت هر چقدر بیشتر باشد دلیل بر با کیفیت بودن ان نیست و یا ارزان بودن آن دلیل بر بی کیفیتی آن نیست و با توجه به اینکه هزینه ی ساخت ایمپلنت در کلیه ی کشورهای دنیا بالا است ولی ایمپلنتی که ساخته میشود و ازرائه میگردد قابل اعتماد کامل نبوده .
هر ساله انجمن ها و کنگره هایی در میان چندین کشور جهان بوجود می آید تا با هم آخرین تکنولوژی های روز دنیا را تبادل کنند و با ارائه دادن آخرین دستاوردهایی که در زمینه ی های تخصصی بدست آورده اند با حضور جراحان و متخصصان مجرب برگزار گردیده.
با کاشت دندان ایمپلنت در فرد این شانس بوجود می آید که بتواند دوباره از غذاهایی که دوست دارد لذت ببرد و با اعتماد به نفس بیشتری لبخند بزند و یا حرف بزند و دیگر مشکلات قبلی را نداشته باشد.
با انجام راه حل هایی از قبیل سیستم های جدید درمانی هزینه کاشت دندان را کاهش داده اند و با استفاده از ترمیم هایی که انجام میگیرد درمان را سریعتر و آسانتر و کم هزینه تر کردند تا کلیه ی مراحل بهتر انجام گیرد و بیماران نیز هزینه ی کمتری را پرداخت کنند.


راه حل هایی که طول عمر دندان را افزایش داده :
با روکش کردن دندان ها و کاشت دندان با استفاده از ایمپلنت میتواند راه حلی مناسب برای افزایش طول عمر دندان هایی که از بین رفته اند باشد و تنها روشی است که از تحلیل استخوان جلوگیری کرده و به نوعی باعث بازسازی ان شده .
افرادی که ایمپلنت میکارند میتوانند از آن به عنوان دندان طبیعی حس کنندو به همان صورت عمل کرده و هیچ تفاوتی وجود نداشته و بعداز گذاشتن ایمپلنت فرد میتواند به همان شیوه ی قبلی غذاهای مورد علاقه خود را بجود و از آن لذت ببرد و به همان رژیم غذایی سالم خود برگدد و به مانند دندان های طبیعی عمل کرده و شما به خوبی میتوانید مسواک بزنی و یا نخ دندان بکشید و مانند دندان های طبیعی مراقبت کرده تا طول عمر آن ها افزایش یابد.
مراجعات مکرر و پرداخت هزینه کاشت دندان
برای درمان و کاشت دندان باید به دفعات زیادی به دندانپزشکی مراجعه کرد تا به نتیجه مطلوب درمانی رسید و شاید نیاز باشد که به دکترهای متعددی مراجعه کنید و هر کدام از آن ها سهمی را برای درمان شما برآورده کنند و هر کدام از آن ها با توجه به کارایی که انجام میدهند هزینه ی جدایی را میگیرند تا درمان آن به اتمام برسد .

انجام ایمپلنت بدون جراحی کردن :
بعضی از متخصصین با توجه به تشخیصی که دارند فقط به باز کردن لثه پرداخته و نیازی به انجام جراحی نبوده و این کار باعث افزایش دادن سرعت در کاشت شده و درد و عوارض کمتری را نیز در بر داشته و از تحلیل رفتن استخوان نیز جلوگیری شده و نیازی به پیوند زدن استخوان و هزینه های پیوند استخوان نداشته و درمان در مدت زمان کمتر و کوتاه تری انجام گرفته و بافت زیرین لثه و سطح استخوان دست کاری نشده .
یکی از بزرگترین سوالات بیماران در جلسات مشاوره ای هزینه کاشت دندان ایمپلنت است همانگونه که سوال رایج مردم بوده و نگران قیمت ها هستید و باید دانست که با توجه به متغیر بودن شرایط هر کسی هزینه ی ایمپلنت و نوع آن متفاوت بوده و باید برای انجام ان با مشاوره گرفتن از متخصصان این استرس را کاهش داده 

نوشته شده توسط پریا در 12:48 |  لینک ثابت   • نظر بدهید

دوشنبه بیست و ششم بهمن ۱۳۹۴

کشیدن دندان عقل و نکات مهم آن

کشیدن دندان عقل

 

و نکات مهم آن

 

آیا دندان عقل را باید کشید:
کشیدن دندان عقل قبلا اشاره شده است که در سنین 17 تا 20 سال رشد میکند البته در دخترها زودتر از پسرها دندان عقل رشد میکند.
دندان عقل با سایز های مختلف با سایر دندان ها تفاوت داشته و در بسیاری از موارد این دندان ها برای انسان مشکل آفرین شده لذا دانستن نکات زیر در مورد دندان های عقل میتواند سودمند باشد 
1- همیشه جوانه های دندان های عقل تشکیل نشده و لذا این دندان ها در بعضی افراد وجود نداشته و غایب هستند غایب بودن دندان های عقل دلایل مختلفی میتواند داشته باشد که یکی از آن ها ارث می باشد.
2- رویش دندانهای عقل معمولا با مشکلاتی همراه بوده که از ان جمله دردهای مبهم و گاهی شدید که د رافراد مختلف متفاوت است . همچنین تورم و اماس لثه اطراف دندان عقل در حال بیرون آمدن و گاهی درد و خونریزی از این ناحیه. یک نوع عارضه لثه هنگام رویش دندان عقل ممکن است به وجود آید که از نظر علمی به نام پری کورونیت نامیده میشود. که عارضه ای دردناک می باشد که نیاز به درمانهای دارویی و گاهی جراحی پیدا میکند.
3- دندان های عقل همیشه بطور طبیعی و مستقیم رویش پیدا نمیکنند بلکه در بسیاری از موارد در مسیر رویش خود به سمت دندان مجاور کج شده و دندان عقل بطور افقی در استخوان فک خوابیده و قادر به رویش نبوده و لذا به صورت نهفته در فک باقی می ماند .
بسیاری از مردم از وجود دندانهای عقل اثر یک رادیوگرافی از فکین به دلایل دیگری به وجود این دندان ها پی برده میشود.
در مورد این که آیا دندان عقل نهفته را باید کشید یا به نظرات متفاوت هستند، بعضی معتقدند باقی مانده این دندان ها میتواند زمینه بروز تومورهای خاصی از جمله آوملوبلاستوما را ایجاد کنند. ثابت شده است که دندان های عقل پایین بیشتر دچار نهفتگی می شوند.
4- بسیاری از دندان عقل پس از رویش با دندان های جلویی خود به درستی جفت نشده و لذا جویدن غذا را نقشی ندارند.
5- دندان های های عقل به دلیل نداشتن یک شکل طبیعی مشخص مانند بسیاری از دندان های دیگر و قرار گرفتن در انتهای فکین و تمیز  نشدن ان ها هنگام مسواک زدن بسیار آسیب پذیر بوده و معمولا زودتر از سایر دندان ها پوسیده میشوند و باید به کشیدن دندان عقل ممجر شوند.
6- ترمیم و پرکردن دندان های عقل کار دشواری است و کشیدن آن ها نیز از دیگر دندان ها دشوارتر می باشد .
عفونت این دندان ها به راحتی در فضاهای صوتی و فکی پخش شده و میتواند برای بیمار خطرآفرین و مشکل ساز باشد.
7- توصیه میشود هریک تعضای خانواده از 20 سالگی با مراجعه به دندانپزشکی و در صورت وم گرفتن یک عکس، وضعیت دندان عقل خود را مشخص نموده و در صورت داشتن دندان عقل تکلیف نگهداری و یا خراج شدن آنها را مشخص نمایند.
جراحی دهان و فک و صورت و کشیدن دندان عقل:
جراحی یکی از وظایف یک دندانپزشک است به همین دلیل غالبا دندانپزشکان در تابلو خود عنوان جراح دندانپزشک را می آورند. البته جراحی در محدوده ی فک و کشیدن دندان عقل است. گرجه جراحی های وسیع و بزرگ و پیچیده در حیطه تخصص یک متخصص جراحی فک و صورت است ولی دندانپزشکان عمومی نیز جراحیهای کوچک مانند کشیدن دندان عقل و جراحی دندان عقل، شکافتنآبسه ها و را انجام میدهند.
جراحی در دندانپزشکی به دو دسته تقسیم میشوند:
1- جراحی های محدود و کوچک مانند کشیدن دندان عقل، شکافتن آبسه و جراحی ها برخی از ضایعات کوچک و محدود.
2- جراحیهای بزرگ را که دارای طیف وسیعی است این نوع اعمال جراحی در تخصص جراح فک و صورت است. برخی از انواع جراحی های بزرگ از قرار زیر می باشند:
1- جراحی های دندان عقل نهفته :
جراحی تومورهای فک و صورت و دهان، جراحی های فک جهت اصلاح ناهنجاریهای فکی مانند کوچک یا بزرگ بودن یک یا هر دو فک، جراحی های ناهنجاریهای دندانی فکی مانند جراحی شکاف کام و لب
2- جراحی صدمات فکی و صورت:
این نوع جراحی در تصادفات و حوادث لازم است. متخصص جراحی فک و صورت انواع شکستگیهای فکی و صورتی را از طریق جرای درمان مینماید.
3-  جراحی زیبایی:
مانند جراحی ترمیمی پلاستیک، جراحی بینی که بیشتر جنبه ی زیبایی داشته و امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. البته این نوع جراحی ها بیشتر کارجراحی پلاستیک و متخصص گوش و حلق و بینی است.
جراحیهای بزرگ بزرگ به وسیله هر یک از متخصصین فوق در بیمارتان و تحت بیهوشی انجام میگیرد.
بسیاری از ناهنجاریهای فکی و صورتی بعد از سن بلوغ که دیگر از طریق ارتدنسی قابل جبران نیستند به وسیله ی جراحی درمانن میشوند مثلا افرادی که دچار جلوزدگی فک پایین یا بالا یا جلو آمدن هردو فکک بوده و در دوران کودکی و نوجوانی از طریق ارتودنسی اقدام به درمان نکرده اند در سنین جوانی می توانند از طریق جراحی مشکل فکی خود را حل کنند.
دندان عقل فدای ارتودنسی:
اگر در هنگام ارد=تودنسی فضای کمی برای حرکت دادن دندان ها داشته باشید متخصص ارتودنسی با توجه به تخصص خود و توصیه ی وی قبل از شروع درمان ارتودنسی به فرد میگوید که دندان های عقل را بکشد و از دهان خارج کرده و اگر در هنگام جراحی ها و ارتودنسی ها که میخواهد دندان ها مرتب شوند وجود دندان عقل مانع از مرتب شدن آن ها کند.
اگر بعد از اینکه ارتودنسی امنجام شد و هنوز هم مقداری شلوغی در فک پایین وجود داشت باید به کشیدن دندان عقل اقدام شود و متخصصان به فرد توصیه میکنند که باید دندان عقل خود را بکشند و آن را جراحی کنند تا کمی از این بی نظمی از بین برود.

در برخی موارد دندان عقل در حین رشد کردن راه را گم کرده و به صورتی رشد میکند که به بقیه ی دندان های مجاور خود آسیب وارد میکندو به جای اینکه به صورت عمودی رشد کند رو به جلو رشد کرده و حرکت میکند در این شرایط ریشه ی دندان آسیابی دیگر را قربانی کرده و آن را از بین میبرد 
اگر در این شرایط به کشیدن دندان عقل اقدام نکنید پس از مدتی دندان آسیابی از ریشه باید درمان شود و با گرفتن عکس از رادیوگرافی از جهت رشد دندان عقل باید اطمینان حاصل کرد.

 

شاید برای خیلی از شما هم سوال باشد چرا کشیدن دندان عقل باید حتما انجام شود و عواقب نکشیدن ان چیست ؟بسیاری از دندانپزشکان و جراحان معتقد هستند بهترین و مناسب ترین سن جهت کشیدن دندان عقل زیر 20 سال است . در این سن هم شما درد کمتری را تحمل خواهید کرد و دچار عوارض جانبی کمتری نیز خواهید شد.در واقع دندان عقل سومین دندان آسیاب بزرگ است که در انتهای فک قرار گرفته و معمولا در سن 17 تا 21 سالگی رشد خواهد کرد.
علت اینکه باید این دندان را کشید این است که نسبت به سایر دندان های دیگر خیلی دیر رشد می کند و زمانیکه می خواهد رویش داشته باشد در فک فضای کافی وجود نداشته و همین باعث می شود تا اکثر مواقع به صورت پنهانی و نیمه نهفته نشان خواهد داد و در زیر لثه باقی می ماند.اماری که تا به امروز در دست است نشان می دهد معمولا این دندان برای افراد دچار مشکل کرده و مجبور به کشیدن ان هستند.همین زیر لثه ماندن انها باعث می شود تا به صورت تدریجی پوسیده شوند و خرابی آنها باعث پوسیدگی دیگر دندان ها نیز خواهد شد. در برخی از مواقع حتی نیاز است برای کشیدن دندان عقل در بیمارستان بستری شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت.همچنین یکی دیگر از عوارضی که این دندان می تواند در پی داشته باشد این است که باعث انحراف دیگر دندان ها خواهد شد.
اگر در ناحیه مفصل فک و گوش و چشم و حتی سر خود احساس درد دارید طبیعی است این ها عوراض همان دندان عقل هستند که در حال پوسیده شدن است.در این مواقع بهترین کار این است که باید به کلینیک دندانپزشکی مجهزی مراجعه نمایید و زیر نظر یک دکتر دندانپزشک اقدام به کشیدن ان نمایید.
اما کسانی که در سنین بزرگسالی و حتی سالمندی می خواهند اقدام به کشیدن دندان عقل کنند باید بدانند که در این سن ممکن است با عوارض زیر روبرو شوند :
 1-ریشه های دندان عقل در سنین بالاتر قطعا قطور تر شده و همین باعث می شود تا کشیدن ان همراه با درد و رنج بیشتری باشد.
2-بعد از کشیدن دوران التیام یافتن دندان ها طولانی تر خواهد شد.
3-احتمالا چون دیر اقدام به کشیدن دندان نموده اید دندان های مجاور نیز دچار پوسیدگی شده اند.
4-در این حالت امکان فک جوش شدن نیز وجود دارد.
5-در افراد مسن تر حتی احتمال شکسته شدن استخوان در حین عمل جراحی نیز وجود دارد.
معمولا اگر قرار باشد دندان عقل رشد کند تا قبل از 20 سالگی در دهان شما اثاری از آن خواهید دید. اما گاهی اوقات ممکن است حتی در 40 سالگی اثری از این دندان در دهان شما نباشد و اگر تا این سن مشکلی برای دهان و دندان شما ایجاد نشده دیگر نیاز نیست زیاد به فکر خارج کردن این دندان باشید.در این حالت بهتر است هر یک سال و یا دو سال یک بار از دندان های خود عکس گرفته و به یک متخصص نشان دهید تا بررسی دقیقی بروی آن داشته باشد.

پری کرونایتیس

ممکن در برخی از افراد بدین گونه باشد که روی دندان عقل ان ها  یک لایه مخاطی قرار گرفته باشد . این لایه بسیار نازک است و گاهی در هنگام جویدن غذا ممکن است زخم شود و یا حتی غذا در زیر ان گیر کند.این مکان بهترین جا برای رشد و نمو میکروب ها است و ممکن است باعث ایجاد عفونت های شدید شود.برای برطرف کردن این مشکل ابتدا باید به دندانپزشک مراجعه نمایید تا زیر لایه مخاطی را کاملا ضد عفونی کرده و شستشو دهد و بعد از /ان هم باید فکری برای کشدن دندان عقل خود داشته باشید.
 در برخی از موارد دیده شده است که دندان عقل به جای اینکه عمودی رشد کند به صورت افقی در حال رشد است و همین امر موجب شده تا ریشه دندان آسیای کناری خود را مورد هدف قرار داده و از بین ببرد.در این حالت علاوه بر کشیدن دندان عقل باید ریشه آسیب دیده را نیز مداوا نمایید.
اگر میخواهید دندان های خود را ارتودنسی کنید و هعنوز دندان عقل خود را نکشیده اید معمولا اولین پیشنهادی که دکتر به شما می کند این است که ابتدا نسبت به خارج کردن این دندان اقدام نمایید و سپس به فکر ارتودنسی باشید.چون در ارتودنسی معمولا نیاز است تا دندان های آسیاب به عقب کشیده شوند و با وجود دندان عقل عملا این کار غیر ممکن خواهد بود.

در کل در مورد کشیدن دندان عقل و اینکه واقعا در چه سنی این کار باید انجام شود بهترین پیشنهاد ما این است که حتما به دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید و با عکس گرفتن از دندان های خود هر چه زودتر نسبت به خارج کردن ان اقدام نمایید. 

چند نکته هم  برای زمانیکه دندان عقل خود را کشیده اید بگوییم که رعایت نکردن انها می تواند برای شما عوارض جانبی زیادی را به همراه داشته باشد :
اول اینکه بعد از کشیدن دندان عقل سعی نکنید تا محتویات دهان خود را با تف کردن به بیرون بریزید همین امر موجب فشار آوردن به لثه شده و باعث خونریزی مجدد می شود.
برخی فکر می کنند که با سیگار کشیدن می توانند درد لثه را التیام بخشند که این کار در آن لحظه مثل سم برای شما می ماند.
معمولا جراح  بعد از کشیدن دندان عقل به شما توصیه هایی را می کند  از جمله اینکه :
یک گاز مرطوب را حدود نیم ساعت در محل جراحی شده قرار دهید.این کار به شما کمک خواهد کرد تا خونریزی متوقف شده و بروی محل جراحی شده یک ه خون ایجاد شود. در این حالت به هیچ وجه نباید تا 3 الی 4 ساعت بعد از ان صحبت کنید. چون ممکن است ه پاره شود و دوباره شاهد خونریزی باشید.
حتی یک روز بعد از جراحی ممکن است شما در دهانتان شاهد کمی خون آبه باشید که این امری طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
حتی اگر اهل ورزش کردن هستید نباید تا یکی دو روز بعد از کشیدن دندان عقل اقدام به حرکت های ورزشی نمایید .چرا که ورزش باعث افزایش جریان خون شده و همین امر ممکن است باعث خونریزی مجدد شود.
بعد از کشیدن دندان عقل ممکن است یک طرف صورت شما بر اثر فشار جراحی باد کند و متورم شود . نترسید ، این طبیعی است و به زودی خوب خواهد شد.برای اینکه از ورم صورت جلوگیری کنید می توانید مقداری یخ را درون یک پارچه قرار داده و انرا بروی محل مورد نظر قرار دهید تا از ورم ان بخش بکاهد.
اما توصیه هایی که برا غذا خوردن شما می توان بعد از کشیدن دندان عقل داشت بدین شرح است : 
1-بعد از عمل جراحی فوق به هیچ وجه غذای گرم مصرف نکنید. شما می توانید یک سوپ پر از مواد مغذی را بگذارید تا خنک شود و سپس میل نمایید.
2-سعی کنید در همان روز اول مقدار زیادی شیر و مایعات و آب میوه میل کنید تا جبران آب از دست رفته بدنتان را کند.
3-دوست دارید کمی از دردتان التیام یابد کافیست30 دقیقه بعد از عمل یک بستی میل نمایید.
4بعد از یک روز مجددا به رژیم غذایی قبلی خود بازگشته و  تا جایی که می توانید از سمت مخالف که دندان را کشیده اید برای خوردن و جویدن استفاده نمایید.
5-یک روز بعد از عمل می توانید با کمی اب نمک محیط دهان خود را شستشو دهید تا از هر گونه میکروب و  خون آبه پاک شود.

اما سوالی که در این روزها بعد از کشیدن دندان عقل ممکن است زیاد پرسیده شود این است که با درد بعد از عمل باید چه کرد ؟
با دردش چه کار کنیم؟
درد پس از جراحی دندان عقل، شاید بدترین تجربه ی شما از دندان پزشکی باشد. تا هنگامی که اثرات داروی بی‌حسی وجود دارد، شما این درد را احساس نمی‌کنید، بنابراین ممکن است از خوردن مسکن غافل شوید.بهتر است پیش از اینکه مطب دندان پزشکی را ترک کنید، یک عدد قرص ضد درد مصرف کنید تا وقتی اثرات داروی بی‌حسی از بین رفت، دچار درد شدید نشوید.

 

برای کشیدن دندان باید موضع آن بی حس شود تا احساس درد ایجاد نکند و بعد از ان باید به خوبی از توصیه های غذایی تجویز شده ی دکتر استفاده کرد و اینکه چه غذاهایی را باید خودر تا این رژیم غذایی حفظ شود.
بعد از کشیدن دندان خونریزی داشتن امری طبیعی بوده و نباید از مواردی که باعث کاهش بهبودی میشوند خودداری کرد و بعد از آن 24 ساعت نباید سیگار کشید و برای خوردن مایعات از نی استفاده کرد تا از برخورد به محل جراحی شده اجتناب شود و از وارد کردن اب با شدت زیاد دوری کرده و هرکز دهانتان را با اب زیاد نشویید زیرا با جابجا شدن ه های خونی که روی محل قرار دارند باعث خونریزی مجدد شده و اگر میخواهید آب را درون دهان خود کنید به آرامی این کار را انجام دهید.
برای کاهش تورم میتوانید از پرس یخ در پارچه یا کیف یخ استفاده کرده و روی موضع قرار داده و همینطور از داروهای مسکن استفاده کرد تا از بروز درد کاهش داده . در حین شستن و مسواک کردن بقیه ی دندان ها با استفاده از نخ دندان و مسواک آن ها را تمیز کنید ولی بر روی دندان جراحی شده نباید مسواک کشید زیرا باعث خونریزی شدید شده و بهبودی را از بین برده.

توصیه های مراقبتی در کشیدن دندان عقل :
1- از گاز استریل تکه شده به اندازه ی کم استفاده کنید و در مدت زمان نیم ساعت روی دندان نگهداشته و بصورت ملایم آنرا فشار دهید.
2- نباید دهان و دندان خود را مکررا مک بزنید و آب آن را خارج کنید.
3- هرگز نباید غذاهای صفت را بجوید و حتی الامکان داغ نباشند و با دمای ملایمی وارد دهان شوند.
4- هرگز نباید سیگار یا پیپ کشید و در خوردن مایعات از نی استفاده کرد.
5- در شب اول دهانی که جراحی شده نباید مسواک زده شود.
6- روز دوم بعد از جراحی باید دهان را با استفاده از محلول نمک و آب ولرم شستشوی روزانه داد و بدون اینکه دهان را پمپاژ کنید محلول را چند ثانیه در دهان نگه داشته و بعد از آن تخلیه کنید.
7- اگر در دو روز بعد از کشیدن دندان از محل آن خونریزی شود طبیعی بوده و نیازی به مراجعه ی پزشک نداشته.
8- اگر به مقداری خونریزی عارض شد با تکه ای گاز استریل به صورت مرطوب روی آن با فشار ملایم دهان را بسته نگه داشته و از بیرون روی دهان از کپرس استفاده کرد.
9- اگر با خونریزی زیادی مواجه شدید باید به کلینیک مراجعه کنید و هرگز داروهای مختلف را روی دندان کشیده شده قرار ندهید.
10- اگر با درد زیادی همراه است میتوانید از مسکن هایی مانند بروفن و آسپرین استفاده کرد و با دارا بودن حالت انعقادی از بروز درد جلوگیری میکنند.
11- اگر تورم و عفونت پدیدار شد با کلینیک تماس بگیرید.
12- با ماندگاری اثر داروی بی حسی لب و دهان و گونه ها که بافت های نرمی دارند در 3 تا4 ساعت همراه بوده که باید مواظب بود که زبان را گاز گرفته نکنید.
13- بعد از کشیدن دندان ه های خونی که از آن حفره خارج شده اند با خشکی مواجه میشود که با درد زیادی همراه بوده و در صورتی که از مسکن های قوی استفاده کردید و درد تسکین نیافت باید به نزد دندانپزشک مراجعه کرد.
14- بعد از اینکه دندان کشیده شد دهان با تغییر طعم مواجه شده که بوی بدی را به همراه داشته ولی این بو ناشی از عفونت نمیباشد.


15- از سمت دندانی که کشیده شده است نباید غذا جوید و تا 24 ساعت روی آن را مسواک نزد و بعد از اینکه یک هفته تا 10 روز گذشت برای کشیدن بخیه به دندانپزشک مراجعه کنید.
16- داروهایی را که دندانپزشک تجویز کرده است را به طور مرتب باید خورد و مصرف کرد.
17- اگر دارای سابقه ی بیماری هستید قبل از کشیدن دندان به پزشک خود اطلاع دهید تا بتواند با توجه به وضعیت جسمانی شما اقدام به جراحی و درمان کند.

دلیل کشیدن دندان:
پوسیدگی گسترده در کل دندان
ارتودنسی کردن
شکستگی دندان از ریشه
کاشتن پروتز های دندانی
دندان های نهفته در فک
مشکلات اقتصادی

از جمله مواردی که میتوان دندان را کشید ک
با بالا رفتن علم و به مراتب امکانات پزشکی و دندانپزشکی کشیدن دندان کاهش یافته و با استفاده از ترمیم کردن آن میتوان دندان آسیب دیده را نگه داشت ولی به دلایلی باز منجر به کشیدن شده .
مشکلات اقتصادی :
یکی از علت هایی که به درمان دندان ها اقدام نمیشود مشکلات اقتصادی بوده و به دلیل دیر مراجعه کردن به پزشک با خراب شدن کامل دندان روبرو شده و یا اینکه فرد هزینه ی لازم را برای ترمیم کردن دندان نداشته که مجبور به کشیدن دندان شده .

پوسیدگی های زیاد:
یکی از دلایل عمده در کشیدن دندان عقل پوسیده بودن آن است که دیگر نمیتوان آنرا ترمیم کرد و فقط باید آنرا کشید.

دندان های عفونی:
اگر دندانی با عفونت همراه بوده و نمیتوان ریشه ی انرا ترمیم کرد و یا عصب کشی کرد باید آنرا کشید زیرا عفونت آن غیر قابل برگشت است.

نتال:
در جوامع عقب افتاده که با بیماری های لثه مواجه هستند و استخوان دندان لق شده و دیگر نمیتواند دندان را نگه دارد منجر به کشیدن دندان شده.

ارتودنسی :
برای ارتودنسی کردن به فضای بیشتری احتیاج بوده و اگر دندان ها بی نظم و شلوغ باشند مجبور بوده دندان را کشید تا فضای لازم برای ارتودنسی کردن باز شود 

دندان های نهفته:
اگر دندانی درون فک مانده باشد و یا اینکه مثل دندان عقل رشد نکرده باشد که با فضای کم رویش مواجه باشد باید آنرا کشید و با جراحی کردن از درون فک و استخوان آنرا خارج کرد.

دندان هایی که با جراحی پروتزی مشکل دارند:
اگر در پروتز گذاشتن دندانی با مشکل مواجه شود و مانع انجام کار شود باید کشیده شود تا بتوان فعالیت های درمانی را انجام داد.

دندان های با ضایعات:
اگر دندانی با ضایعات پاتولوژیک همراه شود باید با توجه به تجویز پزشک کشیده شود.

دندان های کشیده شده:
اگر دندانی دچار شکستگی از ریشه باشد باید آنرا کشید زیرا نمیتوان هیچ درمانی را روی ان انجام داد و قابل ترمیم کردن نبوده.

 

دندان‌های دارای ضایعات پاتولوژیک: اگر دندان‌ها دچار ضایعات پاتولوژیک شوند ممکن است با نظر دندانپزشک کشیده شوند.
دندان‌های مبتلا در شکستگی فک: در فردی که دچار شکستگی فک بالا یا پایین شده، دندان‌هایی که شدیدا آسیب‌دیده یا از بافت استخوانی اطراف جدا شده‌اند، ممکن است برای جلوگیری از عفونت کشیده شوند.
قبل از انجام رادیوتراپی:  بیمارانی که به خاطر انواعی از تومورهای دهانی مجبور به پرتودرمانی هستند، مجبور به کشیدن دندان‌های مشکوک به عفونت و غیر قابل ترمیم خود هستند.
دلایل نکشیدن دندان
حتی در صورتی‌که دندانی حائز یکی از شرایط کشیدن دندان باشد، ممکن است به دلیل برخی موارد امکان خارج کردن آنها وجود نداشته باشد و دندان‌پزشک مجبور باشد کشیدن دندان را تا فروکش کردن شدت مشکل به تاخیر بیاندازد. بیماری‌های سیستمیک کنترل نشده نظیر دیابت شدید و بیماری پیشرفته کلیه، لوسمی، بیماری کنترل نشده و شدید قلبی، فشار خون بالا ممکن است به ممنونعیت نسبی یا مطلق کشیدن دندان منجر شود. بیمارانی که داروهایی نظیر داروهای مهار کننده سیستم ایمنی و شیمی درمانی سرطان یا فاکتورهای خونی ضد انعقاد مصرف می کنند باید با احتیاط مورد عمل جراحی دندان قرار گیرند.

به محض اینکه وارد آن می شوید

دندان‌های دارای ضایعات پاتولوژیک:

برای کشیدن دندان

دندان ,های ,عقل ,جراحی ,ها ,ی ,دندان عقل ,دندان های ,بعد از ,دندان ها ,کشیدن دندان ,دارای ضایعات پاتولوژیک ,اثرات داروی بی‌حسی ,کاشت دندان ایمپلنت

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Dayna's site جغرافیای ایران زمین irangeography lautapama وبسایت رسمی روستای دولتخانه Arlene's collection تهران-من-خدا storraposre simpskinogfe ثبت شرکت - ثبت لوگو - ثبت برند لاتین Anna's receptions